Panzanella tonnikalasta

Valmistusaineet

Valmistusaineet
1 hieman kuivahtanut maalaisleipä
2 tomaattia ohuina viipaleina
1 hopeasipuli ohuina viipaleina
4 retiisiä ohuina viipaleina
1 sellerinvarsi ohuina viipaleina
1 kourallinen tuoreita basilikanlehtiä revittyinä, basilikanlehtiä myös koristeluun
suolaa ja pippuria
2 rkl punaviinietikkaa
4 rkl extra virgin ‑oliiviöljyä
2 x 160 g Rio Mare ‑tonnikalaa vedessä, valutettuna

Stampa Ricetta

Jaa resepti

Kerro kavereille

Käytettävä tuote

Tonnikala vedessä

Lisää

Valmistusohje

    1. Viipaloi leipä ja liota sitä kylmässä vedessä muutama minuutti. Kun leipä on kokonaan kostunut, kaada vesi pois ja myös purista viipaleista liika vesi. Revi leipäsiivut pieniksi paloiksi. Pane tomaatit, sipulit, retiisit ja selleri isoon kulhoon ja lisää basilika. Sekoittele kevyesti nostellen ja lisää leipäpalaset.

    2. Mausta maun mukaan suolalla ja pippurilla. Valuta päälle punaviinietikka ja sen jälkeen öljy. Sekoittele kastike kevyesti nostellen ainesten joukkoon.

    3. Murustele tonnikala salaattiin ja sekoita hyvin. Koristele basilikanlehdillä ja tarjoile.

    Historiaa

    Panzanella on Toscanan alueella ja muualla Italian keskiosissa suosittu kesäinen salaatti. Alkuperäiseen reseptiin kuuluu hieman kuivahtanutta leipää vedessä liotettuna, kurkkua, punasipulia ja basilikaa maustettuna suolalla sekä reilulla lorauksella extra virgin ‑oliiviöljyä ja viinietikkaa. Nykyisin salaattiin lisätään usein tuoreita tomaatteja, oliiveja ja kuten tässä ohjeessa, tonnikalaa.

Klikatuimmat reseptit